Activiteiten

Grotel's Genieten

Mogelijkheden

Grotelsche Heide

De Grotelsche Heide is een afwisselend landschap en heeft de bezoekers van alles wat te bieden. Naald- en loofbos, graslanden met mooie doorkijkjes, heide en als sierlijk lint door het landschap het beekdal van de Esperloop dat uitmondt in de Snelle loop. Bewoners langs en in deze twee beken zijn allerlei soorten vlinders, kevers en libellen, die intussen het gebied hebben gevonden. Ook de vogelstand profiteert ervan.

Wandelen

Grotel's Genieten is het startpunt van 2 mooie wandelingen door natuurgebied de Grotelsche Heide.

Route 1:
De route van 8 kilometer wordt aangegeven door rode paaltjes langs de weg. De route gaat dwars door het natuurgebied en voert je langs de mooiste plekken. Onderweg kom je langs de Esperloop, de Snelle loop en grote grazers.

Route 2:
De route van 7,6 kilometer is te volgen via de app van route.nl, wandelroute 1036330. Deze route gaat via de Grotelsche Heide naar de Aarlse visvijver en de Esperloop.

Fietsen

Grotel's Genieten ligt in een schitterend gebied, tussen fietsknooppunt 66 en 67. Het restaurant kan als start/eindpunt gebruikt worden, maar ook als rustpunt tijdens de fietstocht.
Stel gemakkelijk je eigen fietsroute samen met behulp van de fietsknooppunten, of plan je route op route.nl. Of maak gebruik van de bestaande fietsroutes, bijvoorbeeld Rondje Grotelse Bossen, route 138567.

Fietsers kunnen hier hun elektrische fietsen opladen, om daarna nóg meer van de omgeving te kunnen zien.


×