Wandelen

Grotel's Genieten

Wandelen

Grotelsche Heide

De Grotelsche Heide is een afwisselend landschap en heeft de bezoekers van alles wat te bieden. Naald- en loofbos, graslanden met mooie doorkijkjes, heide en als sierlijk lint door het landschap het beekdal van de Esperloop dat uitmondt in de Snelle loop. Bewoners langs en in deze twee beken zijn allerlei soorten vlinders, kevers en libellen, die intussen het gebied hebben gevonden. Ook de vogelstand profiteert ervan.

Bekenwandeling (Staatsbosbeheer)

De route van 9 kilometer wordt aangegeven door blauwe paaltjes langs de weg. De route gaat dwars door het natuurgebied en voert je langs de mooiste plekken. Onderweg kom je langs de Esperloop, de Snelle loop en grote grazers. Startpunt van de route is de parkeerplaats van ons restaurant.

Wandelroute Grotelse Bossen (Route.nl)
De route van 7,6 kilometer is te volgen via de app van route.nl, wandelroute 1036330. Deze route gaat via de Grotelsche Heide naar de Aarlse visvijver en de Esperloop.

Wandelen in Bakel (Wandelknooppunt.nl)

Op deze pagina krijg je informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 8, 11 of 16 kilometer middels wandelknooppunten vanaf Restaurant Grotel’s Genieten aan Grotel 5 in Bakel. De wandelroutes beginnen en eindigen bij het parkeerterrein naast Restaurant Grotel’s Genieten. Parkeerplaatsen zijn er voldoende. Bij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.

Wandelen

Er bestaan veel verschillende wandelroutes en fietsroutes, waarbij Restaurant Grotels Genieten als start- of rustpunt dient. Een aantal van die routes hebben we hier alvast voor je verzameld

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland